Beli Prom Home O nama Ponuda Prodajni objekat Jarak Galerija Kontakt

Ugalj

djurdjevik

KOKS - Namenjen za upotrebu u industriji, karakteristican po ostvarivanju izuzetno visokih temperatura - dovoljno visokih za otapanje raznih vrsta metala.

djurdjevik

Visoko kalorični ugalj ĐURĐEVIK se dobija iz istoimene pogonske jame u rudnicima mrkog uglja u Đurdjeviku u Bosni, Ovaj ugalj se proizvodi u vise granulacija, mi u ponudi imamo granulaciju kocka i orah. Ovaj ugalj se pretežno lozi u kotlovima sa centralnim grejanjem i karakterističan je po tome što ima izuzetno visoku kaloričnu vrednost, i jedan je od najkaloricnijih ugljeva na našem tržištu. Oko 22.000 kj/kg.

Banovic

Ugalj BANOVIĆ (BiH), se najvise koristi za loženje u kotlovima sa centralnim grejanjem, Ovaj ugalj je najprimenjeniji iz razloga što ima prosečnu kaloričnu vrednost od 18.500kj/kg što razvija optimalne temperature i u mesecima kada je temperatura znatno u minusu i kada je u blagom plusu. Postoje dve granulacije kocka od 40-80mm i orah 20-40mm.


Kreka

KREKA se dobija iz rudnika lignitnog uglja KREKA u Tuzli BiH. Osnovne karakteristike ovog uglja su velika sagorljiva moć, mala količina sumpora, pepela, dima… Prosečna kalorična vrednost uglja iznosi 10.480 KJ/kg, hemijski sastav je u granicama lignitskih ugljeva i sa veoma niskim procentom sumpora (0,20%). Najčesce se koristi u pećima na čvrsto gorivo ili u kotlovima kada nisu mnogo niske temperature.

 

Kolubara Sirova

Ugalj SIROVA KOLUBARA, je lignitni ugalj, dobija se površinskom eksploatacijom, i karakteristican je po tome sto nema veliku kaloricanu moc i moze se ložiti i u šporetima ili pećima na čvrsto gorivo.

 

Kolubara Susena Ugalj SUŠENA KOLUBARA se dobija procesom prerade, u kojem se u prvoj fazi vrši granulacija uglja tako da u dalji proces ulazi ugalj granulacije od 30-150mm, Ugalj dalje odlazi u sušaru, u kojoj se određenim tehnološkim procesima povećava njegova kalorična vrednost. Pogodan je za loženje i u pećima na čvrsto gorivo, i u kotlovima, razvija visoke temperature.
Dunavac

Ugalj DUNAVAC se eksploatiše sa područja Kovina, proizvodnja ovog uglja je specifična jer se ugalj dobija iskopavanjem ispod površine vode, ali i pored toga ugalj ima veliku sagorljivu moć, ne ostavlja pepeo, šljaku… Ovaj ugalj se može koristi za loženje u kotlovima kada temperature nisu u minusu. Granulacija ovog uglja kreće od vrlo sitnog od 20mm do 100mm mešovito.

 

Ugljena prašina
  Nazad na ponudu
 
footer